Pagina's

24 juni 2011

Oudste film tot nu toe online + 22 andere nieuwe films

De oudste film op Ximon tot nu toe is deze week online gekomen. Hondenkarren is een zeer korte film uit de vroege periode van de Nederlandse film waarin wordt getoond hoe hondenkarren met hun begeleiders over een smalle brug trekken, er een kar kantelt en de vracht in de sloot valt.
Deze zeer kort film en zeventien andere bijzondere korte beelden zijn verzameld in de collectie Kort Historisch, nu te huur voor €2,50.
Naast dit oude materiaal, is er ook veel recent werk aan de catalogus toegevoegd. Onder andere Lover of Loser (2009), naar het populaire jeugdboek van Carry Slee (zie still) en de romantische-komedie Flirt(2005) zijn vanaf nu ook online te bekijken.
Kijk hieronder voor een overzicht van alle nieuwe films. 
Still uit Lover of Loser (2009)
Alle nieuwe films:

15 juni 2011

Vind ons leuk op Facebook en win de Vaderdag Collectie















Aankomende zondag (!) is het weer Vaderdag. Voor die gelegenheid hebben we de films De Dominee, Max Havelaar en Das Leben Der Anderen gebundeld in de Vaderdag Collectie.

Voor alle Facebook fans hebben we een speciale actie! We geven hem elke dag 5 keer weg. Dus wil je aankomende zondag lekker de hele dag met je vader op de bank hangen en films kijken, of ben je zelf papa en wil je dit jaar iets anders dan aftershave krijgen? Doe dan nu mee.

Om kans te maken moet je 2 dingen doen:
1: Vind ons leuk op Facebook (als je dat niet al deed)
2: Stuur een mailtje naar prijsvraag@ximon.nl dat je ons leuk vind








We verloten de films elke dag onder iedereen die ons op die dag heeft gemaild, dus je kan meerdere keren meedoen. We laten zo snel mogelijk weten of je hebt gewonnen. De actie loopt tot Vaderdag (19 juni)

1 juni 2011

Twee keer Amsterdam, Blinde liefde en 22 andere nieuwe films

Afgelopen week zijn er 24 nieuwe films online gezet, waaronder twee zeer verschillende films over Amsterdam.

De eerste, simpelweg Amsterdam genaamd, is een film uit 2009 over hedendaagse mensen uit verschillende landen en met zeer verschillende achtergronden op zoek naar een beetje liefde en geluk in Amsterdam. De film biedt een Nederlandse topcast, aangevuld met grote internationale sterren, zoals Oscar-winnares Marisa Tomei en Omar Wetwally.

De ander, Amsterdam Sfeerbeelden, is een stille zwart/wit documentaire uit 1928 en toont sfeerbeelden van een Amsterdamse volksbuurt. Met onder andere nostalgische opnamen van een orgelman, matrassen en dekens die uit een raam hangen te luchten geeft de film een impressie van de hoofdstad in crisistijd.

Een andere bijzondere film die deze week online is gekomen is Blind, een aangrijpend liefdesverhaal dat zich afspeelt in het begin van de vorige eeuw. Ruben is blind. Marie heeft een afwijkend uiterlijk. Ze leren elkaar vertrouwen en liefhebben, in Rubens gedachten is Marie een beeldschone vrouw. Maar dan zal Ruben volgens een dokter weer kunnen zien...

Hieronder vind je een overzicht van alle nieuwe films die deze week online zijn gekomen.
Halina Reijn in Blind (2007)
Alle nieuwe films van deze week: