Pagina's

28 oktober 2011

Halloween bij Ximon


De collectie van de Ximon catalogus blijft alleen maar groeien, zoals ook de populariteit van Halloween toe neemt. Mocht je nu lekker thuis blijven op de bank, dan is het toch nog mogelijk om Halloween te vieren.

Wij hebben namelijk een speciale Halloween collectie gemaakt. In deze collectie vind je de drie spannendste films uit onze catalogus. Zo zitten er in deze collectie Pan's Labyrinth, waarin Ofelia een mysterieus labyrint ontdekt, dat zich net naast haar huis bevindt. Let The Right One In speelt zich af in een grauwe buitenwijk van Zweden, die wordt geteisterd door een reeks gruwelijke moorden. Niemand verdenkt het meisje Eli. Ook haar buurjongen brengt haar komst niet in verband met de gruweldaden... De derde film is SL8N8. Na een rondleiding komt een therapeut en zijn patiënten, vast te zitten in een mijnlabyrint. Wat als een grap begint mondt uit in een nachtmerrie...

Als je niet van enge films houdt is er niks aan de hand. Deze week is namelijk ook W. online gekomen. De film over de ups & downs van de voormalige president George W. Bush.

Maar ook Palindromes, het komische drama van regisseur Todd Solondz, is een film die wij kunnen aanraden. De film gaat over het turbulente leven van Aviva. Het verhaal is verteld vanuit verschillende kanten, namelijk vanuit die van fictie en non-fictie en haar personage wordt maar liefst door zeven verschillende acteurs gespeeld.


Zie hier het totale overzicht van alle nieuwe films:

Flo – KIJK NU

Tussen Hemel En Aarde – KIJK NU

Balada Triste De Trompeta – KIJK NU

Sharkwater – KIJK NU

The War Within – KIJK NU

W. – KIJK NU

The Libertine – KIJK NU

The Young Victoria – KIJK NU

Mudboy – KIJK NU

Poor Boy’s Game – KIJK NU

Producing Adults – KIJK NU

The Band’s Visit – KIJK NU

Nocturna – KIJK NU

Nomad - KIJK NU

Palindromes – KIJK NU

20 oktober 2011

Laatste kans op Ximon Plus introductiekorting

Op het kantoor van Ximon was er afgelopen week veel werk aan de winkel. Zo moesten er 27 nieuwe titels online komen en heel veel Ximon Plus abonnementen geactiveerd worden.

Onder de nieuwe films hebben we ook enkele Oscar winnaars.The King’s Speech spant letterlijk en figuurlijk de kroon met maar liefst 4 Oscars op zijn naam, maar ook de Spaanse film Pan’s Labyrinth heeft een Oscar gewonnen.

Zonder prijzen, maar van Nederlandse bodem is er deze week Taxandria toegevoegd.

Deze film, uit 2008, gaat over de dood, waanzin, liefde en ziekte. Deze bijzondere film is weinig middelen tot stand gekomen. Zo was er een gering budget, één HD-CAMERA drie acteurs, twee actrices en één locatie.

Maar het belangrijkste nieuws is dat jullie nu nog een Ximon Plus abonnement kunnen afsluiten voor speciale prijs van 7,50. Dus een heel jaar toegang tot alles films, documentaires en tv-series voor maar 7,50 per maand.

De actie is eigenlijk al gestopt, maar we willen onze trouwe vrienden nog even de kans geven gebruik te maken van deze actie.

Wacht je tot na het weekend dan zal je toch echt 12,50 per maand moeten betalen om onbeperkt toegang te krijgen. KLIK HIER VOOR DE SPECIALE PAGINA

Nieuwe titels:

Le Prix Du Pardon – Kijk nu

About Schmidt – Kijk nu

Bubble – Kijk nu

The Great Ecstasy Of Robert Carmichael – Kijk nu

The Phantom Of The Opera Kijk nu

Romance & Cigarettes – Kijk nu

The Science of Sleep Kijk nu

Fur, An Imaginary Portrait Of Diane Arbus – Kijk nu

Pan’s Labyrinth – Kijk nu

Snow Cake – Kijk nu

Rien E Declarer – Kijk nu

Shadow Play - The Making Of Anton Corbijn – Kijk nu

The King’s Speech – Kijk nu

Incendies – Kijk nu

Made In Dagenham – Kijk nu

Animal Kingdom – Kijk nu

Arrietty – Kijk nu

Blue Valentine – Kijk nu

The Gift – Kijk nu

Tempesta – Kijk nu

Shooting Dogs – Kijk nu

The Kid Stays In The Picture – Kijk nu

On A Clear Day – Kijk nu

After The Wedding – Kijk nu

Taxandria – Kijk nu

Lust, Caution – Kijk nu

Sherrybaby – Kijk nu

14 oktober 2011

Ximon lanceert

Deze week zijn er wel 21 nieuwe titels te zien op onze website. Zo zijn er 15 films toegevoegd, maar ook 6 Nederlandse televisieseries.


Onder de nieuwelinge op de Ximon.nl kun nu zoals Rabat vinden. De roadmovie van de snelle reclamejongens Habbekrats. De film gaat over drie vrienden die op reis gaan vanuit Amsterdam naar, je raadt het al, Rabat.



Sinterklaas is ook al gearriveerd. Nog niet met zijn pakjesboot in de haven, maar wel als VOD-première bij Ximon. De film Sint was vorig jaar nogal in opspraak gekomen, omdat de Nederlandse horrorfilm met onze goedheilig een nogal enge filmposter had. Deze poster zou volgens sommige onze kinderen laten schrikken.


Naast de film zijn dus ook nieuwe televisieseries toegevoegd aan de Ximon catalogus. Zo zijn er verfilmingen van de boeken van Annie M.G. Schmidt zoals Ibbeltje en Otje.
Maar ook de prachtige televisieserie over het leven van Nederlands populairste kinderboekenschrijfster zelf Annie M.G. is te bewonderen.


Waltz is ook schitterende Nederlandse dramaserie over het familiecircus Waltz. Bij Willy Waltz (Aart Staartjes) wordt een kwade hersentumor gevonden, waardoor hij snel een vervanger moet gaan kiezen. Hij heeft de keuze uit zijn drie zonen gespeeld door Theo Maassen, Barry Atsma en Koen Wouterse.


Veel documentaire liefhebbers kunnen niet meer wachten. Maar ze zullen toch nog even geduld moeten hebben tot het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) weer van start zal gaan. Voor degene die niet kunnen wachten tot 16 november kan zich alvast vermaken met IDFA Kanaal op onze website.

Op dit kanaal staan 65 documentaires, die ooit vertoond zijn tijdens voorgaande IDFA edities.

Zier hier alle nieuwe titels:

Annie M.G. (serie) - KIJK NU

Ibbeltje (serie) - KIJK NU

Otje (serie) - KIJK NU

Public Enemy Number One – Part I - KIJK NU
Public Enemy Number One – Part II - KIJK NU

Frozen River - KIJK NU
Knofje (serie) - KIJK NU
Waltz (serie) - KIJK NU

Mijn Franse Tante Gazeuse (serie) - KIJK NU

Sint - KIJK NU

Somewhere - KIJK NU

Rabat - KIJK NU

Before The Devil Knows You're Dead - KIJK NU
El Orfanato - KIJK NU

Mysterious Skin - KIJK NU

L'Empire De La Passion - KIJK NU

Che – Part One - KIJK NU

Che – Part Two - KIJK NU

Paris, Je T'aime - KIJK NU
The Host - KIJK NU
The Wind That Shakes The Barley - KIJK NU


7 oktober 2011

Zelfs na het Nederlands Film Festival nog genoeg nieuws.


Er zijn weer genoeg films toegevoegd aan Ximon.nl waar wij een hoop over kunnen vertellen. Maar we zullen enkele kort toelichten die echt niet mag missen. Zoals bijvoorbeeld Gooische Vrouwen, het Nederlandse kassasucces wat voor de rest geen toelichting nodig heeft.

Iedereen kent natuurlijk de kinderfilm Het Zakmes. Het Zakmes is misschien wel Nederlands meest gewaardeerde kinderfilm. De film gaat over Mees die per ongeluk het zakmes van Tim heeft meegenomen. Tim is helaas verhuisd, dus voor Mees wordt het moeilijk om het zakmes terug te geven.Toch doet Mees er alles aan om het zakmes terug bij Tim te krijgen, maar zal het hem ook lukken?


Ben Sombogaart ontving een Gouden Kalf voor zijn prachtige verfilming van het boek van Sjoerd Kuyper. De film is vervolgens ook nog opgenomen in het Canon van de Nederlandse film.




Vanuit het zuiden is de prachtige Belgische film ‘Any Way The Wind Blows’ overgewaaid! Dit regiedebuut van dEUS frontman ‘Tom Barman’ laat 8 verschillende levens in Antwerpen zien, die allen graag een ander leven zouden leiden. De film wordt ondersteund door prachtige muziek, waardoor je werkelijk meegesleept wordt.


Zie hieronder nog meer titels die afgelopen week toegevoegd zijn aan onze catalogus.

Contre Toi Kijk NU

Largo Winch II Kijk NU

De Nobelprijswinnaar Kijk NU

Tilva Rosh Kijk NU

Ode Ober Kijk NU

Hiroshima Mon Amour Kijk NU

Shortbus Kijk NU

Food, Inc. Kijk NU

This Is England Kijk NU

Hana And Alice Kijk NU

The Brotherhood Of War Kijk NU

My Summer Of Love Kijk NU