Pagina's

28 december 2011

Water, Salaam Bombay en tot 2012


De film Water speelt zich af op Koloniaal India in 1938. Mahatma Gandhi komt net aan de macht. De achtjarige Chuyia verliest haar man en wordt naar een huis gestuurd waar Hindoe-weduwen in gevangenschap de rest van hun leven spenderen. Maar de kleine, vurige Chuyia beïnvloedt het leven van de andere weduwen grondig. Kijk deze film nu online op Ximon.nl.


We blijven in het oosten, want Salaam Bombay gaat over de 10-jarige Krishna die door zijn ouders in steek wordt gelaten. Wat volgt is een pakkende reis door een universum waar kinderlijke onschuld geen bestaansrecht meer heeft. Salaam Bombay! won de Gouden Camera en de publieksprijs in Cannes.



Zie hier alle nieuwe films van deze week:









           





23 december 2011

Fijne Feestdagen


Voor de feestdagen hebben we genoeg nieuwe films online om je mee te vermaken tijdens de koude dagen. Zoals de vlotte misdaadkomedie Wild Target, met typisch Britse humor en een cast met zowel talent als jarenlange ervaring en fame. Een eenzame huurmoordenaar krijgt de opdracht een mooie dievegge te vermoorden. Omstandigheden zorgen er voor dat Victor dit niet doet, maar dan stapelen de problemen zich op.



De tweede film die wij onder jullie aandacht willen breng is Il Caimano. De gaat over Bruno Bonomo, producent van B-films, die op de rand van de afgrond staat. Hij is volledig blut, en heeft al jaren geen film meer gemaakt. Dan komt er een vrouw met een controversieel script op hem af. Bruno denk dat wellicht voor hem de weg omhoog kan zijn. Il Caimano is genomineerd voor een Gouden Palm.


The Quiet American – Kijk nu                           

Lemon Tree – Kijk nu      

Precious – Kijk nu
           
Dunya en Desie – Kijk nu
           
Wild Target – Kijk nu
           
Extraño – Kijk nu
           
Transsiberian – Kijk nu
           
Bennys Video – Kijk nu
           
Een Koninkrijk Voor Een Huis! – Kijk nu
           
Five Minarets In New York – Kijk nu

Stellas Oorlog – Kijk nu
           
Dirty Picture – Kijk nu

Vicky Christina Barcelona – Kijk nu

Il Caimano – Kijk nu
           
De president – Kijk nu

The Devils double – Kijk nu

Paper Man – Kijk nu

16 december 2011

Amerikaanse dromen

De film Ammerika is een luchtige film over immigratie van regisseur Cherien Dabis. Het verhaal gaat over Muna, een alleenstaande Palestijnse moeder, krijgt de kans om haar moeizame leven achter zich te laten en in de Verenigde Staten te gaan wonen. Helaas valt dit niet altijd even mee. Amerrika werd genomineerd voor de grote juryprijs op Sundance.

We blijven in Amerika en ook in The King verloopt niet alles zoals het hoort. In The King draait het om 21 jarige Elvis Valderez (Gael Garcia Bernal). Deze jonge man is net eervol ontslagen bij de Amerikaanse marine en gaat nu opzoek naar zijn vader in zijn geboorte stad. Eenmaal aangekomen in zijn geboorte stad ontmoet zijn stiefzus, wat leidt tot een bijna bijbelse tragedie.


Complete lijst met nieuwe titels:


Amerrika – Kijk Nu
Death Of A President – Kijk nu
Mr. Nice – Kijk nu
The Duchess – Kijk nu
Alibi – Kijk nu
The Last Kiss – Kijk nu    
Moordwijven -  Kijk nu
The Night Listener – Kijk nu
The Matador – Kijk nu
Nine – Kijk nu
A Guide To Recognizing Your Saints – Kijk nu
The King – Kijk nu
The BubbleKijk nu
Le Serpent – Kijk nu
Take My Eyes – Kijk nu
            

9 december 2011

Romantiek en moeilijke keuzes


Onder de vele nieuwe van deze week zat ook mooie romantische film. Chacun Cherche Son Chat gaat over een visagiste die haar kat kwijt is. Als snel ontdekt zij dat er in haar buurt een netwerk van oudere dames. Dit netwerk van oudere dames houdt zich bezig met het opsporen van katten. Tijdens de zoektocht naar de kat ontmoet de visagiste vele opmerkelijke personages en zelfs de liefde van haar leven. Chacun Cherche Son Chat won in Berlijn een de FIPRESCI Prijs en Garance Clavel werd genomineerd voor een César en een Prix Michel Simon.

We Own The Night werd genomineerd voor een Gouden Palm en een César. Deze film verteld het verhaal van een populaire nachtclub manager genaamd Bobby, die voor een hele moeilijke keuze komt te staan. Bobby heeft het contact met zijn familie verbroken, omdat zij graag wilde dat hij net als de rest van de familie in dienst zou gaan bij de New Yorkse politite. Om die reden wil Bobby niks meer met zijn familie te maken hebben en veranderd zelfs zijn achternaam. Hij groet liever elke avond zijn klanten en feest met zijn prachtige vriendin. In de clubscene komt Bobby echter ook in contact met de Russische maffia. Als de drugshandel in New York escaleert zal Bobby moeten kiezen voor zijn familie of de Russische maffia.

Andere nieuwe titels zijn:

Brothers – Kijk nu

TBS – Kijk nu

Le Gamin Au Vélo – Kijk nu

Me & Mr. Jones – Kijk nu

We Own The Night – Kijk nu

Kicks – Kijk nu

Hospitalité – Kijk nu

The Fall – Kijk nu

Het Schnitzelparadijs – Kijk nu

Chacun Cherche Son Chat – Kijk nu

Like Minds – Kijk nu

Malos Habitos – Kijk nu

Happythankyoumoreplease – Kijk nu

Cocaine Cowboys – Kijk nu

Unfinished Sky – Kijk nu

Closing The Ring – Kijk nu

2 december 2011

Bijna pakjesavond



Als de Sint is geweest en alle kadootjes zijn uitgepakt, dan kan je lekker op de bank gaan zitten om met zijn allen een film te kijken. Ximon heeft ook flink uitgepakt en deze heeft er deze week weer vele toppers bijgekregen.
Alpha Dog is een misdaaddrama van Nick Cassavetes over de jongste persoon die ooit op de 'most wanted list' van de FBI kwam te staan. Johnny Truelove (Emile Hirsch) een jonge drugsdealer in de San Gabriel Valley (LA). Zijn bende ontvoert de jongere broer van iemand die hen nog geld verschuldigd is, maar het plan mislukt. De vader van Johnny (Bruce Willis) tracht om zijn zoon uit de gevangenis gehouden, maar in drie dagen tijd kan er veel gebeuren... Justin Timberlake brak met Alpha Dog definitief door op het witte doek.
Moondance Alexander is een familiefilm over een energieke tiener die bij haar excentrieke moeder woont. Net wanneer Moondance Alexander denkt dat het opnieuw een saaie zomer wordt, ziet ze een paard, Checkers, wegspringen uit zijn stal. Moondance brengt het paard terug naar de barse en mysterieuze eigenaar, Dante Longpre, maar geraakt overtuigd dat het paard eigenlijk een kampioen is. Ze is dan ook vastberaden om hem naar de top te helpen.

Hier het overzicht van alle nieuwe titels:

Trottadam – Kijk nu

Het Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie – kijk nu

[REC] – kijk nu

Russen (serie) kijk nu

The Escapist - kijk nu

Grace Is Gone – kijk nu

Chopper – kijk nu

Linha De Passe – kijk nu

Alpha Dog – kijk nu

Elvenland – kijk nu

Looking For Eric – kijk nu

Halloween – kijk nu

Anker & Anker, Deel 1 – kijk nu

Synecdoche, New York – kijk nu

Moondance Alexander – kijk nu

Anker & Anker, Deel 2 – kijk nu