Pagina's

7 april 2011

Wij zijn live, Ximon is de naam!




We zijn live! Ximon, de website voor Nederlandse films, documentaires en televisieseries, is vandaag online gegaan. Sinds deze morgen kun je op www.ximon.nl terecht om een geweldige catalogus films, documentaires en tv-series te kijken.

Wat kan ik kijken?
Vanaf nu kan je gemakkelijk recente films, zoals Zwartboek en Kan Door Huid Heen, maar ook historische werken als Alleman en Zooals Ik Ben huren. Naast veel Nederlandse werken, vind je bij ons ook buitenlandse arthouse, kwaliteitfilms en documentaires.

Hoe werkt het?
Als je een film, aflevering of collectie hebt gevonden die je wilt zien, kan je afrekenen met iDeal, Creditcard of PayPal. Nadat je een film gehuurd hebt blijft deze, mits je geregistreerd bent, 48 uur onbeperkt beschikbaar. Als je geregistreerd bent kan je via ‘Mijn Ximon’ zien welke video’s je nog kan kijken. Daarnaast vind je hier je favorieten, persoonlijke gegevens en betalingen terug.

Wat kost het?
De prijs van een film varieert van €0,99 voor een oude film tot €4,95 voor films die net uit de bioscoop komen. De meeste films uit de catalogus kosten tussen de €0,99 en €3,50.

Hoe vind ik wat ik leuk vindt?
Er zijn meerdere manieren om films te vinden die je wilt zien. Zo kan je browsen aan de hand van bepaalde genres (Drama, Spanning, Actie, Komedie, Documentaire en Kids) of via de makers pagina’s kijken. In de zoekmachine kan je zoeken naar specifieke films, afleveringen, makers en collecties, of bepaalde criteria invullen om alle films te vinden waar je op dat moment zin in hebt.

Collecties, wat zijn dat?
Naast losse films, kun je bij ons ook Collecties huren. Dit zijn eigenlijk digitale filmboxen die films bevatten van één bepaald thema, maker of periode. Het voordeel hiervan is dat je korting krijgt, oplopend tot wel 50%. Voorbeelden zijn de Gouden Film Collectie en de Haanstra Collectie. Om je bekend te maken met de collecties hebben we een speciale Introductie Collectie van gemaakt van 3 films voor 3 euro.

Ja? Echt waar, zijn er ook gratis films?
Elke week maken we één must-see film uit onze collectie gratis beschikbaar. Deze week is dat Bij De Beesten Af. In deze documentaire laat Bert Haanstra zien dat het gedrag van mens en dier opvallende, eigenaardige, schrijnende maar vaak ook erg grappige gelijkenissen vertoont.

Hoe blijf ik op de hoogte?
Er komen elke week nieuwe films bij in de catalogus, dus word lid van onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Hyves voor de laatste nieuwtjes en releases.

Voor meer informaties kun je ons persbericht erbij pakken of op de FAQ en Over Ximon pagina kijken

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten